Program 2017 Hösttermin

STÖDKOMPISARNA 

PROGRAM HÖSTEN 2017

Stödkompisarna är en förening för dig som har eller har haft cancer, är anhörig, har förlorat någon i cancer eller vill stödja målgruppen. Föreningen vill med sin verksamhet stimulera till livslust och livsglädje. Tillsammans skapar vi hopp!

Månadsmöten den fjärde onsdagen varje månad. Vi träffas på lokal ”Oscar” i Viktoria huset vid Linnégatan (samma hus som Hagabion) om inget annat anges 18.00-20.30. Ett intressant program under hösten med månadsmöten, samtals-grupper och en temahelg. Självklart fixar vi gemytlig fika som du kan köpa för 20 kronor. Aktiviteterna subventioneras delvis genom gåvor, fonder eller bidrag. Se nedan höstens topprogram bästa hittills.

23 AUGUSTI kl 18.00 – Uppstart hösten.

Gunnar Eckerdal, överläkare verksamhet onkologi SU, knuten till Regionalt Cancercentrum kommer att prata om vikten av livskvalitet efter cancerbehandling ”Cancerrehabiliteringen – nytt nationellt vårdprogram”.

27 SEPTEMBER kl 18.00 – När mamma eller pappa får cancer. Vad säger man till barn och barnbarn. Eva Storåkern och Annika Halvarsson. Dom berättar om sina erfarenheter. Har arbetet i många år med stödgrupper för barn och ungdomar som har en förälder som är sjuk i cancer eller har varit det bland annat på Bröstcancerföreningen Johanna. Barnen får möjlighet att bearbeta sina känslor med andra barn i samma situation med till exempel bild och dramaövningar. Eva är socionom och symbolterapeut. Annika är adjunkt i estetiska uttrycksformer dramapedagog, sagoberättare och symbolterapeut.

25 OKTOBER kl 18.00 – Friskvård för insidan. Cissi Glittvik.

Välkomna till en kväll där Cissi Glittvik förhoppningsvis ska ge oss några verktyg så att vi ska kunna medverka till egen och våra medmänniskors hälsa och väl- befinnande. Få en boost med långsiktig verkan som är viktig för sammanhanget, människor runt omkring och för den enskilda människan. Cicci är inspiratör, föreläsare och författare som har en stark övertygelse om att varje människa behöver ett hopp och en tro. Vi öppnar upp för livets spännande frågeställningar. Samtal efteråt där vi kan mötas i våra tankar.

22 NOVEMBER kl 18.00 – Samtalskväll.

Vi samtalar om vad som kan dyka upp i samband med cancer för den drabbade och anhörige.

29 NOVEMBER kl 18.00 – Julfest! 

Onsdagen den 29 november kl. 18.00 bjuder vi på te, kaffe, glögg och kaka på Oskars. Medtag en julklapp för ca 50 kr till julklappsleken. Anmälan senast söndagen 26november till : gunn.sterner@gmail.com Välkomna!?

 

INSPIRATION, LUST OCH GLÄDJE   

TEMAHELG Brännö pensionat och värdshus lör 21 okt och sön 22 okt

Kostnad: för medlem 1000 kr, inklusive kost och logi. Dubbelrum, några få enkelrum. Går att anlända fredag, extra kostnad inkl middag 600 kr.

Lördag förmiddag: ”Att leva i relation till sig själv, till andra och till livet”. Ett seminarium om: Jaget, Laget och kravet. En utmaning att lära känna sig själv. Jalle Ahlström. Arbetar med själavård, psykoterapi och varit krogpastor på Avenyns krogar. En riktig rock and roll pastor som vi haft tidigare ett av våra mest uppskattade möten.

Lördag eftermiddag: ”Den läkande leken” Möta essensen i existensen. Klas Parknäs konstnär, föreläsare och författare.   Klas som gjort sig känd för sin konst, men också sin förmåga att inspirera. Resan har gått från teater via opera till måleriet. I Ateljé Stillagatan har han i 25 år undersökt, inte konsten utan källan till konsten. Klas är författare till boken – Tillvarataget – som blivit mångas vän på sin väg till inspiration.

Söndag: TRE – Trauma Releasing Exercise. Petra Modig. En metod för självhjälp genom att gradvis frigöra kroppen och nervsystemet från ackumulerad stress och traumatiska upplevelser. Utvecklades i USA i arbete med traumatiserade krigsveteraner. Togs till Sverige av Leg psykolog Jonas Nordström som vi tidigare haft på ett möte. Hålls av Petra Modig som går under utbildning till TRE instruktör.

På eftermiddagen, dans, rörelse, musik, och rytm möter vårt inre, vår längtan, känslor och glädje. Vi hittar nya vägar med olika verktyg och element som vi rör oss igenom, känner in och uttrycker oss själva. Vi avslutar med en avslappningsövning och samlar ihop våra intryck och upplevelser av helgen.

Petra Modigh: Artist, dansare, sångerska, skådespelare och diplomerad coach. Petra brinner för att hjälpa människor att möta sig själva hjälpa dom se sin inre kapacitet och entusiasmera och stötta dem igenom olika processer Anmälan Stig stigupp@hotmail.com  mobil: 070 769 57 89

Alla hjärtligt välkomna på våra möten och aktiviteter, även anhöriga närstående eller från andra patientföreningar.

www.stodkompisarna.se