Program 2018 Vårtermin

STÖDKOMPISARNA 

PROGRAM våren 2018

Stödkompisarna är en förening för dig som har eller har haft cancer, är anhörig, har förlorat någon i cancer eller vill stödja målgruppen. Föreningen vill med sin verksamhet stimulera till livslust och livsglädje. Tillsammans skapar vi hopp!

Månadsmöten är fjärde onsdagen varje månad. Vi träffas på lokal ”Oscar” i Viktoria huset vid Linnégatan (samma hus som Hagabion) om inget annat anges kl 18.00-20.30. Ett intressant program under våren med månadsmöten, samtalsgrupper och en temahelg. Självklart fixar vi trevlig fika som du kan köpa för 20 kronor. Aktiviteterna subventioneras delvis genom gåvor fonder eller bidrag. Se nedan vårens topprogram bästa hittills. Mycket inspirerande föredragshållare.

 

JANUARI onsdag 24  kl 18.00  

Uppstart våren Agneta Arpi ”Vandringslust”

Agneta är lärare symbolpedagog skådespelare pilgrimsvandrare Berättar om vandringens betydelse i olika kulturer och religioner och sin egen vandringslust som hon haft hela livet och som inte minskat  trots kroppsliga förändringar Har polioben hjärtproblem och haft cancer men ger inte upp.

 

EXTRAMÖTE FEBRUARI Måndagen den 5 kl 14.00 Dalheimers hus

 DAVID STIERNHOLM ” BLI SUPERSTRUKTURERAD PÅ 31 DAGAR”

”Många bollar i luften” ” det är mycket nu”. David är struktör han hjälper oss strukturera vårt liv så vi hinner leva som vi vill. Han är mycket uppskattad föreläsare och författare.

 

FEBRUARI Månadsmöte onsdag 28  kl 18.00

Cecilia Hedström ”Att sätta en fot framför den andra”

Före detta cancerpatient. Från att ha varit i sitt livs form rasade hon ihop som ett vrak på fyra veckor. Cecilia vägrade sitta i livets väntrum och kompromissa med cancern. Nu sprider hon budskapet om träningens betydelse för alla. _ om man får springa ramlar man inte lika långt ned i depp träsket  säger hon. Skapare av loppet ”Fight Cancer and Run”

 

 

MARS  Månadsmöte  onsdag 28  kl 18.00

Årsmöte 18.00-19.00

19.00-21.00 Eva Sanner ” Passion- i kärleken på jobbet och i livet”

Hon är författare och psykosyntesterapeut med lång erfarenhet av förändringsprocesser. Hon talar om att hitta livslust, glädje och motivation att leva livet helt och hållet, trotts utmaningar. Föredraget inspirerat av Evas senaste bok ” Passionskoden”

”Passion – i kärleken, på jobbet och i livet”

APRIL  Månadsmöte onsdag 25 kl 18.00

Samtalskväll Vi samtalar om vad som kan dyka upp i samband med cancer för den drabbade och anhörige.

 

  MAJ Månadsmöte onsdagen 23 kl.18.00 

QI Gong och picknick i Botaniska trädgården

Vi avslutar vårterminen med god samvaro, fika och QI Gong Stödkompisarna bjuder

Mötesplats entré grinden