Samtalsgrupp i Göteborg

Samtalsgrupp i Göteborg

”Att återfå balans och livsglädje”

För dig som har eller har haft cancer

Samtalsledarare Stig Dahlgren från Livslustgrupperna

 

6 gånger a tre timmar  kl 9.30-12.30 Måndagar. Start början av 2018.

Dahlheimers Hus Slottskogsgatan 12 Göteborg

Ca 8 deltagare, kostnad 250 kr för medlemmar i Stödkompisarna ( övriga som vill deltaga kan bli medlemmar där 150 kr årsavgift )

Anmäl dig snarast  stigupp@hotmail.com  tel 0707-695789

 

Det är naturligt att reagera känslomässigt när man drabbas av cancer. Det är dock inte lika naturligt för alla att sätta ord för det som inträffat, att prata om vad som händer med min kropp och hur man mår emotionellt. Man kan tidvis känna bristande självförtroende, vara orolig, arg, rastlös eller kanske deprimerad. Detta kan även komma många år efter du fick din cancer. Alla som har eller haft cancer är välkomna , om det är nytt eller du lever med din cancer.

Ett av syftena är att du skall få tala med andra i en liknande situation under erfaren  kvalificerad ledning. Få verktyg med dig för att bättre hantera sin situation fundera över vad som är väsentligt för dig, sätta upp mål som leder till ökad livslust och livsglädje och acceptans.

Vi arbetar med samtal, bildterapi, visualiseringar, avslappningsövningar.

 

Kursen leds av mig Stig Dahlgren.

Jag har haft grupper för cancerdrabbade i över 20 år i form av livslustgrupper, pargrupper, unga vuxna, resor till Rhodos med målgruppen se www.livslust.net med över 3000 deltagare. Jag har en grundläggande psykoterapiutbildning steg-1 i psykodynamisk terapi.
Jag har även symbolterapiutbildning och är certifierad handledare. Utöver de formella utbildningarna har jag stor erfarenhet av nära möten med över 3000 cancerdrabbade människor, vilket har givit mig stor kompetens att arbeta med denna målgrupp.

Jag  har tidigare även arbetet 17 år inom socialtjänsten med arbetslösa ungdomar med psykosocial problematik, motivationsarbete samtal enskilt och i grupp.
Och jag är själv också en Canceröverlevare.

 

Varmt Välkomna

 

Stödkompisarna www.stodkompisarna.se