mobil Stödkompisarna Göteborg cancerrehab stöd hjälp vid & efter cancer cancerdrabbade cancerrehabillitering livslust glädje

Månadsträffar våren 2019

med inspirerande föredragshållare
 

Månadsträffarna hålls fjärde onsdagen varje månad. Vi träffas på lokal ”Oscar” i Viktoria huset vid Linnégatan (samma hus som Hagabion) om inget annat anges kl 18.00-20.30. Mycket inspirerande föredragshållare.

JANUARI
Månadsmöte onsdag den 23/1  kl 18.00

Cancer, stress, kris och trauma. Leg psykolog och psykoterapeut Claes Lind.
Reaktioner för den drabbade och familjen Vad kan man göra? Claes Lind har varit ansvarig för det psykologiska omhändertagandet vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Göteborg i samband med katastrofer som Spårvagnsolyckan 1992, Backabranden 1998 och Tsunamien  i Indonesien, 2004.

FEBRUARI
Månadsmöte onsdag den  27/2 kl 18.00

God tarmflora, bra immunsystem och hälsa - så optimeras det.
Anna Andersson, hälsovetare. Anna samarbetar med professor Stig Bengmark i Lund och är utbildad hälsovetare med en biovetenskaplig inriktning. Hon är även diplomerad KRAFT- Instruktör med kompetens att ge Fysisk Aktivitet på Recept  (FaR).
Hennes  stora passion är att hjälpa sina medmänniskor att uppnå en bättre hälsa och välbefinnande med hjälp av kost som främjar god tarmflora, ger stark immunförsvar och stärker hälsan.

MARS  
Månadsmöte  onsdag den 27/3  
Årsmöte 18.00-19.00
19.00-21.00  Marie Grengman ”Konsten att leva livet medan en är i livet”

"Beskedet kom som spetsen på en kniv som sakta borrade sig djupt in i mitt hjärta." Världen frös, jag befann mig fastfrusen på en stol. Vi har hittat en hjärntumör hos din man!" En dag som kom att förändra vårt liv. Jag insåg att jag inte hade levt livet så som en borde göra när en är i livet. Vi lärde oss att leva i stunden under min mans fight med cancern. Buset och lekfullheten blev en viktigt ingrediens i vardagen till ett mycket rikare liv, utan gränser. Idag är familjens motto: Ett bus om dagen håller doktorn borta. Marie är certifierad ICC och Business & Leadership Coach.

APRIL  
Månadsmöte onsdag den 24/ 4  kl 18.00
Claes Ekenstam TENSION RELEASING EXERCISES (TRE®)

TRE är en fysisk övningsserie som syftar till att lösa upp djupa muskulära spänningar, som orsakats av ihållande stress eller trauma. TRE används bl a framgångsrikt för att hjälpa f d soldater som drabbats av PTSD. Men även att få ett besked om att man drabbats av en allvarlig sjukdom (som cancer) eller att genomgå svåra behandlingar kan skapa stark stress eller vara traumatiserande. Medtag yogamatta om du har!
Claes Ekenstam, är lärare och instruktör i TRE® och arbetar också med kroppsligt inriktad psykoterapi. Han har en bakgrund som forskare i idéhistoria och har varit lektor i vårdvetenskap.
Hemsida: www.claesekenstam.se   

MAJ
Månadsmöte onsdagen 22/ 5 kl.18.00                                                                                 

QI Gong och picknick i Botaniska trädgården
Vi avslutar vårterminen med god samvaro, fika och QI Gong 
som leds av Marika Brolin. Stödkompisarna bjuder på fika.         
Mötesplats vid entrégrinden.

Varmt välkommen!
Stödkompisarna

Följ Stödkompisarna på Facebook