mobil Stödkompisarna Göteborg cancerrehab stöd hjälp vid & efter cancer cancerdrabbade cancerrehabillitering livslust glädje

Vårens program 2019

Tillsammans skapar vi hopp!
 

Stödkompisarna i Göteborg är en förening för dig som har eller har haft cancer, är anhörig, har förlorat någon i cancer eller vill stödja målgruppen. Föreningen vill med sin verksamhet stimulera till livslust och livsglädje. Tillsammans skapar vi hopp!  Aktiviteterna subventioneras delvis genom gåvor fonder eller bidrag. Se nedan vårens program. 

Månadsträffar

Månadsmöte arrangerar vi fjärde onsdagen varje månad. Vi träffas på lokal ”Oscar” i Viktoria huset vid Linnégatan Gatuplanet, (samma hus som Hagabion) om inget annat anges kl 18.00-20.30.  Självklart fixar vi trevlig fika som du kan köpa för 20 kronor.

JANUARI
Månadsmöte onsdag den 23/1  kl 18.00

Cancer, stress, kris och trauma. Leg psykolog och psykoterapeut Claes Lind.
Reaktioner för den drabbade och familjen Vad kan man göra? Claes Lind har varit ansvarig för det psykologiska omhändertagandet vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Göteborg i samband med katastrofer som Spårvagnsolyckan 1992, Backabranden 1998 och Tsunamien  i Indonesien, 2004.
 

FEBRUARI
Månadsmöte onsdag den  27/2 kl 18.00
God tarmflora, bra immunsystem och hälsa - så optimeras det.

Anna Andersson, hälsovetare. Anna samarbetar med professor Stig Bengmark i Lund och är utbildad hälsovetare med en biovetenskaplig inriktning. Hon är även diplomerad KRAFT- Instruktör med kompetens att ge Fysisk Aktivitet på Recept  (FaR).
Hennes  stora passion är att hjälpa sina medmänniskor att uppnå en bättre hälsa och välbefinnande med hjälp av kost som främjar god tarmflora, ger stark immunförsvar och stärker hälsan.

MARS  
Månadsmöte  onsdag den 27/3  
Årsmöte 18.00-19.00
19.00-21.00  Marie Grengman ”Konsten att leva livet medan en är i livet”

"Beskedet kom som spetsen på en kniv som sakta borrade sig djupt in i mitt hjärta." Världen frös, jag befann mig fastfrusen på en stol. Vi har hittat en hjärntumör hos din man!" En dag som kom att förändra vårt liv. Jag insåg att jag inte hade levt livet så som en borde göra när en är i livet. Vi lärde oss att leva i stunden under min mans fight med cancern. Buset och lekfullheten blev en viktigt ingrediens i vardagen till ett mycket rikare liv, utan gränser.
Idag är familjens motto: Ett bus om dagen håller doktorn borta.
Marie är certifierad ICC och Business & Leadership Coach.

APRIL  
Månadsmöte onsdag den 24/ 4  kl 18.00
Claes Ekenstam TENSION RELEASING EXERCISES (TRE®)

TRE är en fysisk övningsserie som syftar till att lösa upp djupa muskulära spänningar, som orsakats av ihållande stress eller trauma. TRE används bl a framgångsrikt för att hjälpa f d soldater som drabbats av PTSD. Men även att få ett besked om att man drabbats av en allvarlig sjukdom (som cancer) eller att genomgå svåra behandlingar kan skapa stark stress eller vara traumatiserande. Medtag yogamatta om du har!
Claes Ekenstam, är lärare och instruktör i TRE® och arbetar också med kroppsligt inriktad psykoterapi. Han har en bakgrund som forskare i idéhistoria och har varit lektor i vårdvetenskap.
Hemsida: www.claesekenstam.se   

MAJ
Månadsmöte onsdagen 22/ 5 kl.18.00

QI Gong och picknick i Botaniska trädgården
Vi avslutar vårterminen med god samvaro, fika och QI Gong som leds av Marika Brolin. Stödkompisarna bjuder på fika.  Mötesplats vid entrégrinden.

Temahelger på Brännö 2019

30-31 Mars 2019
INSPIRATION, LIVSLUST OCH GLÄDJE   

Var: På Brännö Pensionat och Värdshus 
Kostnad:  För medlem 1300 kr för hela helgen, inklusive kost och logi. Logi i dubbelrum, det finns några få enkelrum. Går att anlända fredag mot en kostnad på 650 kr inkl middag för en extra natt.
Anmälning sker via: soderholm.anna@gmail.com eller mobilnr. 0733-502004
Vid frågor angående helgens innehåll och liknande hör gärna av dig till: stigupp@hotmail.com  eller mobilnr: 0707-695789

Samtalsgrupper 2019

Med start i Januari 2019 på måndagar så snart gruppen blivit full.
”Att återfå balans och livsglädje”
Samtalsledarare Stig Dahlgren. Han har 20 års erfarenhet av samtalsgrupper och temaveckor med målgruppen.
Vi träffas vid 6 måndagar mellan kl 13-16.
8 deltagare per gång. 
Platsen är Dalheimer Hus. 
Kostnad 250 kr + medlemskap i Stödkompisarna 150 kr 
Anmälan Stig  stigupp@hotmail.com, tel. 0707-695789 

 
Alla hjärtligt välkomna på våra möten och aktiviteter, anhöriga närstående. även från andra patientföreningar 

Följ Stödkompisarna på Facebook